GEBOREN OM ELK MOMENT VAST TE LEGGEN

In de wereld van fotografie ben ik mij gaan toeleggen op portretfotografie in een warme romantische stijl. Met beperkt natuurlijk of kunst licht probeer ik de sfeervolle portretten in de sfeer van de oude schildermeesters zoals bijvoorbeeld Rembrandt en Vermeer te benaderen.

In een ongedwongen setting zorg ik door gebruik van specifieke voorwerpen, belichting en/of bijzondere locaties dat alle portretten een bijzondere en unieke warme intieme sfeer uitademen.

Mede door het volgen van vele tientallen seminars, cursussen van CreativeLive en workshops van bekende en minder bekende fotografen heb ik in de afgelopen jaren mijn kennis verdiept en het gebruik van mijn materiaal gefinetuned.

De in Nederland georganiseerde fantasie en cosplay evenementen zoals ELFIA en Castlefest worden al vele jaren door mij bezocht en vastgelegd. En ook daar is de ontwikkeling van mijn romantische stijl steeds vaker terug te vinden in de bewerking van de foto’s die ik vrijgeef aan de deelnemers van die evenementen.

Dit heeft in 2016 twee keer als resultaat gehad dat een foto van mij gebruikt is als poster en ander promotie materiaal voor het ELFIA van zowel Haarzuilens en Arcen.

De afgelopen jaren hebben mijn foto’s in vele regionale kranten en in internationale magazines zoals COS Culture Magazine gestaan. Daarnaast heb ik jarenlang de bedrijfs- fotografie van één van de grootste werkgevers van Zoetermeer verzorgt.

Altijd op zoek naar de volgende shot

Onder andere de foto’s voor de “stap voor stap” productie handleidingen, de jubilea en bedrijfsevenementen werden door mij gemaakt waarbij het vastleggen van de sfeer altijd een prominente plaats in het beeldmateriaal kreeg. Het maken van informele personeel portretten voor het bedrijfs- “smoelenboek” is nog altijd een jaarlijks terugkerende activiteit.

Gedreven door mijn passie voor fotografie en liefde voor de mens in al zijn kracht en kwetsbaarheid zorg ik ervoor dat ik dag in dag uit mijzelf blijf uitdagen en blijf investeren in mijn ontwikkeling.

“When words become unclear, I shall focus with photographs. When images become inadequate, I shall be content with silence.”
ANSEL ADAMS
“There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are.”
ERNST HASS
“Black and white are the colors of photography. They symbolize the alternatives of hope and despair to which mankind is subjected.”
ROBERT FRANK

KLANTEN WAAR IK MEE SAMENWERK